Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Voor het inschrijven van een opleiding neemt u contact op met uw adviseur van het UWV. Schrijft u zich na het gesprek met de adviseur in voor een opleiding? Geef dit dan ook via de Werkmap aan UWV door.

Voor wie geldt de regeling? 

De Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV is bedoeld voor noodzakelijke scholing voor de werknemer die recht heeft op een WIA-uitkering en die een grote kans heeft op langdurige werkloosheid.

Hoeveel vergoeding biedt het tijdelijk scholingsbudget?

In de regel wordt er maximaal € 2.500,- (incl. BTW) vergoed. Gezien de diversiteit aan opleidingen en mogelijkheden is het echter aan de adviseur van UWV om te beslissen hoeveel u vergoed krijgt en welke opleiding het beste bij u past. Bespreek dus uw opleidingsvoorkeur goed door met de adviseur van UWV.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. Iedereen die zijn ervaring wil laten erkennen in een Ervaringscertificaat kan dit doen door een EVC-procedure te doorlopen.

Wat kan ik met een Ervaringscertificaat?

Op basis van het erkende Ervaringscertificaat kunt u een opleidingsplan aanvragen bij een opleider. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden om het diploma te behalen. De kans is groot dat u voor een deel van de opleiding vrijstelling krijgt op basis van uw vastgelegde competenties. De opleiding wordt daardoor verkort en ook financieel aantrekkelijker.

Hoe worden prijzen getoond?

De tarieven die op deze website zijn opgenomen zijn prijzen exclusief btw en exclusief arrangementskosten. Indien gebruik wordt gemaakt van de Regeling Tijdelijk Scholingsbudget betaalt UWV de opleidingskosten en geldt op de getoonde kosten een opslag van 10% in verband met correctie voor BTW-vrijstelling. Heeft u vragen, neem dan contact op via https://www.krapteberoepen.nl/contact

Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.