Veelgestelde vragen

Hoe meld ik mij aan?

Via UWV kunt u zich inschrijven voor een opleiding en zal getoetst worden of u in aanmerking komt voor de subsidie.

Voor wie geldt de subsidie?

U kunt gebruikmaken van de subsidie als u werkzoekende bent en uw kansen op een baan wil vergroten.

Wat houdt de subsidie in?

De overheid stelt voor iedere opleiding € 2.500,- subsidie ter beschikking. U schrijft zich via UWV in voor de opleiding naar uw keuze en ontvangt vervolgens dit bedrag als korting op uw totaalbedrag. Dat scheelt een hoop geld en in veel gevallen betekent dit dat u de opleiding gratis volgt. Uw opleiding mag maximaal een jaar duren. Heeft u al zekerheid over een baan na uw opleiding? Dan mag uw opleiding maximaal twee jaar duren en ontvangt u ook twee jaar subsidie, mits u goedkeuring van UWV heeft.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. Iedereen die zijn ervaring wil laten erkennen in een Ervaringscertificaat kan dit doen door een EVC-procedure te doorlopen.

Wat kan ik met een Ervaringscertificaat?

Op basis van het erkende Ervaringscertificaat kunt u een opleidingsplan aanvragen bij een opleider. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden om het diploma te behalen. De kans is groot dat u voor een deel van de opleiding vrijstelling krijgt op basis van uw vastgelegde competenties. De opleiding wordt daardoor verkort en ook financieel aantrekkelijker.

Hoe worden prijzen getoond?

De tarieven die op deze website zijn opgenomen zijn prijzen exclusief btw en exclusief arrangementskosten. Indien gebruik wordt gemaakt van de Regeling Tijdelijk Scholingsbudget betaalt UWV de opleidingskosten en geldt op de getoonde kosten een opslag van 10% in verband met correctie voor BTW-vrijstelling. Heeft u vragen, neem dan contact op via https://www.krapteberoepen.nl/contact

Is een EVC-procedure ook geschikt voor u?

Doorloop vrijblijvend de Quickscan. In zeven minuten weet u of het starten van een EVC-procedure zinvol voor u is.

Krapteberoepen

Ontvang € 2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan.