Veelgestelde vragen

Voor wie geldt de regeling? 

De Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV is bedoeld voor de scholing van werkzoekenden die recht hebben op een WW-uitkering en die een grote kans hebben op langdurige werkloosheid. 
Behoort u niet tot deze doelgroep? Dan zijn er nog genoeg andere financieringsregelingen waar u mogelijk wel voor in aanmerking komt. UWV kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden. 

Hoe meld ik mij aan?

Heeft u naar aanleiding van het gesprek met uw adviseur van UWV een keuze voor een opleiding kunnen maken, die vergoed wordt met de Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV? Dan zorgt de adviseur voor uw aanmelding. 

Hoeveel vergoeding biedt het tijdelijk scholingsbudget?

Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Neem contact op met uw adviseur van UWV voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden. 

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties (EVC). Wat iemand in huis heeft aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat iemand geleerd heeft op school, op het werk of privé. Iedereen die zijn ervaring wil laten erkennen in een Ervaringscertificaat kan dit doen door een EVC-procedure te doorlopen.

Wat kan ik met een Ervaringscertificaat?

Op basis van het erkende Ervaringscertificaat kunt u een opleidingsplan aanvragen bij een opleider. Hierin staan onderdelen die nog gevolgd moeten worden om het diploma te behalen. De kans is groot dat u voor een deel van de opleiding vrijstelling krijgt op basis van uw vastgelegde competenties. De opleiding wordt daardoor verkort en ook financieel aantrekkelijker.

Hoe worden prijzen getoond?

De tarieven die op deze website zijn opgenomen zijn prijzen exclusief btw en exclusief arrangementskosten. Indien gebruik wordt gemaakt van de Regeling Tijdelijk Scholingsbudget betaalt UWV de opleidingskosten en geldt op de getoonde kosten een opslag van 10% in verband met correctie voor BTW-vrijstelling. Heeft u vragen, neem dan contact op via https://www.krapteberoepen.nl/contact

Kansrijke beroepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.