Evidence Based Practice (EBP)

€1342,00
subsidiebedrag - €2500,00
€1342,00

Evidence Based Practice (EBP) is dé standaard in (para)medisch en verpleegkundig handelen. Is Evidence Based Practice (EBP) echter geen onderdeel geweest van uw opleiding? En wordt deze kennis nu wel van u verwacht? Of bent u benieuwd wat dit nu precies inhoudt? In deze training leert u volgens het PICO-acroniem uw klinische onzekerheid vertalen naar een ‘beantwoordbare vraag’. Ook kijkt u naar hoe klinische vragen Evidence Based beantwoord kunnen worden.

Uw resultaat

In deze training krijgt u inzicht in de 5 stappen van EBP en leert u deze toepassen in de praktijk. U kunt een klinisch probleem vertalen in een beantwoordbare vraag (PICO-acroniem). U kunt zoeken naar evidence in gangbare biomedische databases. U kunt een critical appraisal of a topic (CAT) opstellen. U kunt de evidence samenvoegen en de praktische toepasbaarheid inzichtelijk maken.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte training is speciaal ontwikkeld voor (para)medische professionals. De training wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

Deze training onderscheidt zich door de praktijkgerichte focus. Alles wat u tijdens de training leert, kunt u direct toepassen in de dagelijkse praktijk. Ons studiemateriaal is altijd actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor deze training vindt u in onze moderne online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Deze training wordt gegeven in een groep van 8 tot 14 deelnemers en heeft een studiebelasting van 12 contacturen en een aantal uren zelfstudie.

Professionals

In iedere training is de professional van cruciaal belang. Daarom stelt NCOI hoge eisen aan de professionals. De programma’s worden uitsluitend verzorgd door professionals die zelf in de praktijk actief zijn.

Onze professionals hebben ruime ervaring met Evidence Based Practice (EBP). Daarnaast vervullen zij een actieve rol binnen de online leeromgeving en voorzien zij u van tips, interessante oefeningen en links.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Toepassing van EBP in de praktijk
  • Klinische onzekerheid vertalen naar een beantwoordbare vraag
  • Zoeken naar evidence in de gangbare biomedische databases
  • Critical appraisal van de gevonden evidence
  • Samenvoegen van evidence

Accreditatie

Voor deze praktijkgerichte training is de accreditatie in aanvraag. Zie voor de meest actuele status: www.ncoi.nl.

Diploma

De training wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Als u de module afsluit met een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘Evidence Based Practice (EBP)' van NCOI.

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

  • 13 en 27 maart 2019
  • 12 en 26 juni 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.