U wilt een officieel diploma Business IT & Management op Bachelorniveau behalen en u wilt zich specialiseren in het actuele vak van functioneel beheer.Deze Bachelor kunt u volgen als u een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 heeft. Heeft u geen van deze diploma’s? Dan kunt u ook instromen met een 21+ toets. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

€19285,39
subsidiebedrag - €2500,00
€19285,39
Uw organisatie beter laten functioneren met behulp van IT? Bedrijfsprocessen en informatiesystemen koppelen en optimaliseren? In deze specialisatie Functioneel beheer van de Bachelor Business IT Management gaat u aan de slag met het richten, inrichten en implementeren van informatiesystemen, het analyseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de bedrijfsvoering en innoveren met IT. Hierbij krijgt u inzicht in de kernprocessen en de inrichting van functioneel beheer. Zo ontwikkelt u zich tot schakel tussen de gebruikerskant en de technische kant. U ondersteunt de business actief en draagt bij aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden die naast een baan een erkende opleiding willen volgen.

Uw organisatie beter laten functioneren met behulp van IT? Bedrijfsprocessen en informatiesystemen koppelen en optimaliseren? In deze specialisatie Functioneel beheer van de Bachelor Business IT & Management gaat u aan de slag met het richten, inrichten en implementeren van informatiesystemen, het analyseren van bedrijfsprocessen, het verbeteren van de bedrijfsvoering en innoveren met IT. Hierbij krijgt u inzicht in de kernprocessen en de inrichting van functioneel beheer. Zo ontwikkelt u zich tot schakel tussen de gebruikerskant en de technische kant. U ondersteunt de business actief en draagt bij aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor werkenden die naast een baan een erkende opleiding willen volgen.

Doelgroep

De HBO Bachelor Business IT & Management specialisatie Functioneel beheer is speciaal ontwikkeld voor werkenden. De opleiding bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. Per fase volgt u meerdere modules. Het programma biedt een aantrekkelijke combinatie van vakinhoud en vaardigheden. Om succesvol te zijn in de praktijk dient u namelijk niet alleen te beschikken over vakkennis, maar zijn juist ook praktische vaardigheden van belang.

U werkt, afhankelijk van uw studievariant, aan 1 of 2 modules op hetzelfde moment, daardoor houdt u focus. Dat werkt prettig en is heel overzichtelijk. U kunt kiezen uit meerdere studievarianten. Studeert u 's avonds, dan volgt u wekelijks een bijeenkomst van 3 uur. Als u de dagstudie volgt, heeft u om de week 2 bijeenkomsten die samen 1 dag duren. Ook kunt u kiezen (delen van) de opleiding online te volgen.

Per fase werkt u vervolgens aan een eindopdracht en een portfolio. U sluit de opleiding af met een praktische afstudeeropdracht en een portfolio.

Tijdens uw gehele studie heeft u een persoonlijke studiebegeleider als vaste contactpersoon voor alles waar u tijdens uw opleiding tegenaan loopt.

Incompany

Uiteraard kunt u deze regular ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

De Bacheloropleiding bestaat uit 240 EC (studiepunten). Het programma is opgedeeld in 3 fases en een afstudeerfase. In elke fase behaalt u 60 EC. Elke fase bestaat uit modules waarin steeds 1 onderwerp centraal staat.

Fase 1

In deze fase verdiept u zich in de verschillende onderwerpen die in business information en management samenkomen. U gaat onder meer aan de slag met informatiestromen, IT- en businessarchitectuur en projectmanagement. Zo laat u de business optimaal ondersteunen door de informatievoorziening.

Business en IT-trends 8 EC

Business information management 8 EC

IT-architectuur 8 EC

IT-development 8 EC

Projectmanagementvaardigheden 8 EC

Professioneel en oplossingsgericht werken 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 2

De tweede fase is vooral gericht op uw specialisatie Functioneel beheer. U verdiept zich in de facetten van functioneel beheer en informatiemanagement en u ontwikkelt zich zo tot schakel tussen de gebruikerskant en de technische kant. Daarnaast gaat u in op bedrijfskundig management en procesverbetering, zodat u processen en stromen kunt optimaliseren.

Functioneel beheer en informatievoorziening 8 EC

Kernprocessen van functioneel beheer 8 EC

Inrichting van functioneel beheer 8 EC

Bedrijfskundig management voor IT 8 EC

Procesmanagement 8 EC

Adviesvaardigheden 8 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Fase 3

U verdiept zich in deze fase in data- en ketenmanagement en ontwikkelt strategie op het vlak van IT, waarbij IT-innovaties en business value centraal staan. U heeft zo inzicht in business information en management op strategisch vlak en de praktische toepassing ervan.

Business datamanagement 12 EC

IT-strategie 12 EC

Managen en regisseren van ketens 8 EC

Organisatie en verandering 12 EC

Planmatig werken en organiseren 4 EC

Eindopdracht 6 EC

Portfolio 6 EC

Afstudeerfase

In de laatste fase verzamelt u alles wat u geleerd heeft in uw portfolio. Daarnaast werkt u aan uw afstudeerwerkstuk, waarmee u wat u geleerd heeft aan uw praktijk koppelt. U toont in deze fase aan op HBO Bachelorniveau te functioneren.

Portfolio 30 EC

Afstudeeropdracht 30 EC

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

Als u alles met succes heeft afgerond, ontvangt u het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Business IT & Management’ met als aantekening Functioneel beheer. U mag dan de graad BSc (Bachelor of Science) voeren. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. U ontvangt van NCOI een internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt. Zie Erkenningen voor meer opleidingsinformatie.

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Kansrijke beroepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.