HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels Versneld

€18335,00
subsidiebedrag - €2500,00
€18335,00

Wilt u leraar worden in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs? En wilt u die overstap naar het onderwijs maken vanuit een ander beroep en relevante ervaring? Bij Hogeschool NCOI bieden we u de mogelijkheid om een tweedegraads bevoegdheid te behalen in een versneld traject. Het succesvol afronden van deze opleiding biedt u ruimere baankansen op de arbeidsmarkt.

Deze versnelde leerroute is speciaal opgezet voor (aankomend) leraren die op basis van eerder opgedane kennis en/of werkervaring in aanmerking komen voor vrijstellingen in deze lerarenopleiding. Dit maakt het mogelijk om in een versneld traject uw tweedegraads lesbevoegdheid te behalen.

Het aantal mogelijke vrijstellingen en de totale studieduur van het traject zijn afhankelijk van uw specifieke situatie. Door middel van een intake wordt uw persoonlijke maatwerktraject vastgesteld, waardoor u via een optimale leerroute de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels kunt afronden.

U behaalt uw onderwijsbevoegdheid

Wilt u als leraar aan de slag gaan, dan heeft u een onderwijsbevoegdheid nodig. Met deze opleiding behaalt u uw officiële tweedegraads onderwijsbevoegdheid.

Het aanbod van Hogeschool NCOI

Hogeschool NCOI biedt u de mogelijkheid om versneld uw tweedegraads bevoegdheid te halen. U heeft hierbij de keuze uit maar liefst 8 vakgebieden:

 • Nederlands
 • Engels
 • Wiskunde
 • Geschiedenis
 • Aardrijkskunde
 • Economie
 • Gezondheidszorg en welzijn
 • Maatschappijleer

Financieel voordeel

Tegemoetkoming voor leraren

Mogelijk komt u in aanmerking voor de tegemoetkoming voor leraren. Dit is een gift van de overheid en bestaat uit een vergoeding van een deel van de opleidingskosten. Zie Scholingsvouchers voor meer informatie.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor dit HBO-programma is het mogelijk om in aanmerking te komen voor studiefinanciering in het kader van levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK).

Doelgroep en vooropleiding

Deze versnelde route is interessant voor (aankomend) leraren met een diverse achtergrond:

 • U heeft uw PABO-getuigschrift behaald en wilt vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid
 • Of u bezit reeds een tweedegraads bevoegdheid voor een ander vakgebied en wilt een tweede bevoegdheid behalen
 • Of u bent afkomstig uit het bedrijfsleven, met een HBO-/WO-opleiding en ruime ervaring met de benodigde vakinhoudelijke kennis, maar dient uw pedagogische en vakdidactische vaardigheden nog te versterken om uw tweedegraads bevoegdheid te behalen

Persoonlijke leerroute

Uw persoonlijke leerroute wordt na afronding van de intake voor u samengesteld door Hogeschool NCOI op basis van uw persoonlijke kennis en ervaring. De vrijstellingen en daarmee de samenstelling van uw leerroute verschilt daardoor per individu.

Intake

U start uw traject met een intake waarin u een portfolio samenstelt. Tijdens een criteriumgericht interview wordt uw portfolio besproken en uw persoonlijke leerroute bepaald.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 10-12 uur per bijeenkomst. De totale studiebelasting is afhankelijk van de samenstelling van uw persoonlijke leerroute.

Vrijstellingen op basis van uw achtergrond

 • Wanneer u in het bezit bent van het Bachelorgetuigschrift Leraar Basisonderwijs (PABO), kunt u via een kort schakelprogramma van 3 maanden vrijstelling verkrijgen voor de pedagogisch-didactische modules in de HBO Bachelor Lerarenopleiding van de tweede graad, in iedere richting. Dit betekent een aanzienlijke verlichting van uw studielast. Uw vakinhoudelijk maatwerktraject richt zich vervolgens hoofdzakelijk op vakinhoudelijke en vakdidactische thema’s.
 • Wanneer u in het bezit bent van een tweedegraads bevoegdheid voor een ander vakgebied, komt u in aanmerking voor directe vrijstelling van alle pedagogisch-didactische modules. Hierdoor richt uw vakinhoudelijk maatwerktraject zich alleen op vakinhoudelijke en vakdidactische thema’s. Anders dan wanneer u alleen over een PABO-getuigschrift beschikt, hoeft u geen aanvullend schakelprogramma te doorlopen om tot vrijstelling te komen.
 • Wanneer u in het bezit bent van een relevant vakinhoudelijk Bachelor- of Mastergetuigschrift (NAVO geaccrediteerd), komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen voor de vakinhoudelijke vakken in die lerarenopleiding. In uw opleiding richt u zich vervolgens alleen nog op de vakdidactische en pedagogisch-didactische vaardigheden die het beroep van leraar vereisen.

Meer informatie en kosten

Voor de intake betaalt u € 500,-. Op basis van uw kennis en werkervaringen wordt uw specifieke maatwerktraject vastgesteld. U verneemt voor welke onderdelen u vrijstelling ontvangt en wat de hoogte van de vrijstellingskorting is.

Bij betaling ineens ontvangt u 8% korting op de kosten.

U kunt de opleidingskosten volledig aftrekken van uw belastbaar inkomen bij uw belastingaangifte.

Neem voor meer informatie en een persoonlijk advies contact op met een van onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Programma

Op basis van een persoonlijke intake wordt een programma samengesteld dat optimaal aansluit bij uw achtergrond. U volgt enkel die vakken van de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels waarin u nog onvoldoende ervaring heeft opgebouwd gedurende uw loopbaan en/of studie.

Neem voor meer informatie over de intake en de werkwijze van de versnelde route contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411.

Examens

U ontvangt tijdens uw opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat u zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Uw opleiding rondt u af met een afstudeeronderzoek en een assessment.

Erkend HBO Bachelorgetuigschrift

U behaalt met deze opleiding een erkend diploma. U ontvangt namelijk het officiële Bachelorgetuigschrift ‘HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Voortgezet Onderwijs van de Tweede Graad’ in het door u gekozen vakgebied. U bent dan bevoegd leraar. Daarnaast mag u de graad BEd (Bachelor of Education) voeren. Alle lerarenopleidingen van Hogeschool NCOI zijn officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert u dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, uitstekend aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.