Subsidie aanvragen
Opleider: ISBW
€16732,00
uw korting - €2500,00
€16732,00

Deze specialisatie van de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde van Hogeschool ISBW biedt u een praktijkgericht, volledig en erkend programma. Met de kennis en vaardigheden die aan bod komen ontwikkelt u zich tot een bedrijfskundig professional. U legt een brede bedrijfskundige basis en daarnaast specialiseert u zich op het gebied van facilitymanagement. Deze NVAO-geaccrediteerde opleiding kunt u uitstekend combineren met uw werk en privé. U maakt dus zeker een prima keuze.

Vrijstellingen

Op basis van eerder behaalde opleidingen bij ISBW heeft u de mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen. U kunt hiermee uw studieroute mogelijk beter laten aansluiten op uw werk en privé. Wilt u hier gebruik van maken? 

Toelatingsvoorwaarden

U kunt instromen in deze opleiding als u beschikt over een diploma HAVO, VWO of MBO niveau 4. Als u niet beschikt over een van deze diploma's, maar u heeft wel het werk- en denkniveau en u bent 21 jaar of ouder, dan kunt u deelnemen aan de 21+ toets van Hogeschool ISBW. 

Voorbereidingstijd

U dient rekening te houden met een voorbereidingstijd van ongeveer 6-8 uur per bijeenkomst. Door de lessen voor te bereiden haalt u nog meer rendement uit de bijeenkomsten.

 

Doelgroep

U wilt uw officieel erkende Bachelorgetuigschrift behalen met een praktisch bedrijfskundig programma. En u heeft interesse in een verdieping richting facilitair management.

Getuigschrift

Als u alle onderdelen van het programma met succes heeft afgerond ontvangt u het officiële getuigschrift 'HBO Bachelor Bedrijfskunde' van Hogeschool ISBW met een aantekening van de specialisatie Facility management op uw cijferlijst. U mag de graad BBA (Bachelor of Business Administration) achter uw naam voeren.

Studieprogramma

De opleiding bestaat uit 4 fases waarin de volgende studieonderdelen aan bod komen:

Fase 1 Kern

Management en organisatie6 EC
Marketing management6 EC
Financieel management voor managers6 EC
Projectmanagement6 EC
Procesmanagement6 EC
Verandermanagement6 EC
HBO Training Persoonlijke effectiviteit en communicatie*6 EC
Praktische vaardigheden en eindopdracht18 EC

Fase 2 Verdieping

Strategisch management9 EC
Organisatie en management9 EC
Management van verandering9 EC
Bedrijfsrecht9 EC
HBO Training Professioneel adviseren en beïnvloeden*6 EC
Praktische vaardigheden en eindopdracht18 EC

Fase 3 Specialisatie Facility management

Management van bedrijfsprocessen*9 EC
Commercieel management*9 EC
Facility management6 EC
Contractmanagement6 EC
Vastgoed en gebouwenbeheer6 EC
HBO Training Persoonlijk leiderschap* 6 EC
Praktische vaardigheden en eindopdracht18 EC

Fase 4 Afstuderen

Organisatiepsychologie9 EC
Inspirerend leidinggeven9 EC
Scriptie18 EC
Werkervaring/stage24 EC
* De planning van deze modules/trainingen kan afwijken van de door u opgegeven voorkeurskeuze.

Programma: doel en opzet

In het programma gaat u aan de slag met de theorie en de toepassing daarvan in de praktijk. We besteden aandacht aan de ontwikkeling van uw kennis en vaardigheden die wij u in verschillende onderwijsvormen aanbieden. Hieronder vindt u deze onderdelen. 

Modules

De modules combineren theorie en praktijk. U bestudeert de theorie en gaat aan de slag met concrete opdrachten die u direct kunt toepassen in uw eigen werkomgeving. U wordt hierin begeleid door ervaren docenten uit de praktijk. De modules worden afgerond met een toetsing van uw kennis en vaardigheden in een opdracht of examen.

Persoonlijke vaardigheden

In de trainingen ontwikkelt u vaardigheden op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie en management die u nodig heeft als volwaardig HBO Bachelor. U houdt zelf de voortgang van uw ontwikkeling bij en u reflecteert op uw persoonlijke resultaten en verbeterpunten. Deze trainingen vinden overdag op doordeweekse dagen plaats.

Praktische vaardigheden en eindopdracht

De praktische toepassing van de theorie naar de eigen werkpraktijk is een belangrijk element in de opleiding. In het praktijkprogramma gaat u ook buiten uw eigen werkomgeving kijken. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan een bedrijfsbezoek. U maakt hierover een verslag.
Tijdens de opleiding wordt ook aandacht besteed aan onderzoeks- en studievaardigheden. U gaat met deze vaardigheden zelfstandig aan de slag via e-Learning. Uiteraard bieden wij alle tools en tips die u nodig heeft. U heeft altijd toegang tot de online leeromgeving, zodat u altijd begeleiding ter beschikking heeft. Aan het einde van iedere fase van de opleiding gaat u aan de slag met een integrale eindopdracht, waarin u de theorie vanuit verschillende invalshoeken benadert. Deze biedt u een goede voorbereiding op het schrijven van uw scriptie.

Specialisatie

U heeft de keuze gemaakt voor deze Bacheloropleiding met specialisatie Facility management. In de 3e fase van uw opleiding gaat u met deze specialisatie concreet aan de slag in de modules Facility management, Contractmanagement en Vastgoed en gebouwenbeheer.

Afstuderen: de scriptie

De afronding van uw opleiding bestaat uit het schrijven van een scriptie. U wordt hierin uitstekend begeleid door ervaren scriptiebegeleiders die u inhoudelijk advies en ondersteuning bieden.

Werkervaring en/of stage

We stemmen aan het begin van de opleiding al met u af of uw werkplek geschikt is om als leeromgeving te gebruiken. Heeft u geen (passende) werkplek voorafgaand of tijdens de opleiding? Dan kunt u stage lopen. U doet dat dan in het laatste jaar van de opleiding, zodat u gedurende de opleiding ruimte heeft om een geschikte werkplek te vinden.

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.