Wil jij in een korte periode meer leren over de belangrijkste stromingen en denkbeelden binnen de pedagogiek? Dan is het korte hbo-programma Inleiding in de pedagogiek iets voor jou. Je leert over jeugdzorg, ondertoezichtstelling en leer- en gedragsproblemen. Dit praktijkgerichte programma biedt je de uitgelezen kans om in 3 maanden een uitstekende basis te leggen in de pedagogiek. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over deze korte opleiding pedagogiek.

Subsidie aanvragen
Opleider: NTI
€671,50
uw korting - €2500,00
€671,50

Stromingen en denkbeelden Pedagogiek

Wil jij in een korte periode meer leren over de belangrijkste stromingen en denkbeelden binnen de pedagogiek? Dan is het korte hbo-programma Inleiding in de pedagogiek iets voor jou. Je leert over jeugdzorg, ondertoezichtstelling en leer- en gedragsproblemen. Dit praktijkgerichte programma biedt je de uitgelezen kans om in 3 maanden een uitstekende basis te leggen in de pedagogiek. Enthousiast? Lees dan snel verder en kom meer te weten over deze korte opleiding pedagogiek.

Voor wie?

Het korte hbo-programma Inleiding in de pedagogiek is speciaal samengesteld voor wie zich op niveau wil ontwikkelen in dit specifieke interessegebied. Ben jij geïnteresseerd in pedagogiek? Dan is dit flexibel te volgen programma op hbo-niveau een echte aanrader!

Wat is een kort hbo-programma?

Mis je in je werk of dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Kies dan voor een kort hbo-programma. Binnen 3 tot 6 maanden verdiep je je in 1 specifiek thema. Je ontvangt na succesvolle afronding een erkend certificaat. Je hebt voor het volgen van een kort hbo-programma geen vooropleiding nodig.

Elke dag starten en zelf je studietempo bepalen

Bij het NTI studeer je op je eigen manier. Dat betekent dat je op ieder moment kunt beginnen met jouw korte hbo-programma. Als je je vandaag nog inschrijft, heb je binnen enkele dagen je lespakket in huis. Hierin zit alles wat je nodig hebt: je kunt meteen van start! Onze korte hbo-programma's hebben verschillende studietempo's en je kunt zelf kiezen welk tempo het beste bij je past. Ben je na de officiële studietijd nog niet klaar met je korte hbo-programma? Geen probleem. Je kunt onze korte hbo-programma's gratis met 6 maanden verlengen.

NTI: uitstekende kwaliteit

Bij NTI volg je opleidingen en cursussen van hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Waarom onze opleidingen en cursussen zo goed zijn?

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma's.
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren.
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving.
 • Je studeert op een moderne manier: waar, wanneer en hoe jij het wilt.

Hogeschool NTI: studeren op jouw manier

Een kort hbo-programma van Hogeschool NTI kun je goed combineren met een drukke baan en gezinsleven. Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving: vanuit huis, onderweg of op je werk. Ook volg je een praktijkbijeenkomst of webinar van een topdocent. Dit noemen wij studeren op jouw manier . Door de nieuwe manier van studeren is Hogeschool NTI de snelst groeiende hogeschool van Nederland. Ben je benieuwd hoe je online leeromgeving eruit ziet? Bekijk de video hieronder! In de online leeromgeving vind je alles wat je nodig hebt om te studeren, zoals:

 • interactief live webinar;
 • kennisclips met extra uitleg over de theorie;
 • een MemoTrainer™ om de stof te oefenen;
 • een forum voor studenten en docenten.

 

Je kunt starten zonder vooropleiding

Om een HBO-module te kunnen volgen, is een vooropleiding niet nodig. Houd er wel rekening mee dat de module wordt aangeboden op HBO-niveau.

Wat leer je tijdens het korte hbo-programma Inleiding in de pedagogiek?

Het korte hbo-programma Inleiding in de pedagogiek biedt een inleiding in de geschiedenis van de pedagogiek, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkelingen vanaf ongeveer 1800. Je leert onder andere meer over de opvoeding van kinderen in speciale omstandigheden, over gangbare opvoeding en regulier onderwijs. Tot slot bestudeer je contexten waarin kinderen en jongeren opgroeien, leren en zich ontwikkelen. Enkele onderwerpen die binnen deze korte opleiding pedagogiek aan bod komen zijn:

 • Pedagogische stromingen
 • Ontstaan en ontwikkeling van het speciaal onderwijs
 • Actuele vraagstukken in opvoeding en onderwijs

Inclusief webinar

Bij het korte hbo-programma Inleiding in de pedagogiek hoort een webinar. Een webinar is een interactieve online les, gegeven door praktijkdocenten. Je kunt een webinar volgen via je laptop of tablet, waar je maar wilt. Via de chat kun je vragen stellen. Centraal in dit webinar staan de belangrijkste pedagogische stromingen en denkbeelden omtrent opvoeding, onderwijs, vorming en hulpverlening sinds 1500. 

Inclusief lesmateriaal

Bij het NTI is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. Je ontvangt ook een studiehandleiding, waarin precies staat wat je moet doen. Gemakkelijker kan niet!

Studieprogramma

Kort HBO-programma Inleiding in de pedagogiek 7807

Bij deze opleiding kun je 8 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Inleiding Pedagogiek
  8 EC

 

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Is een EVC-procedure ook geschikt voor u?

Doorloop vrijblijvend de Quickscan. In zeven minuten weet u of het starten van een EVC-procedure zinvol voor u is.

Krapteberoepen

Ontvang € 2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan.