MBO Basis Elektrotechniek

€1458,00
subsidiebedrag - €2500,00
€1458,00

Wilt u gaan werken in de elektrotechniek? Maar heeft u hier nog geen ervaring in? Dan is dit de juiste opleiding. Ook is dit de opleiding als u in een elektrotechnische omgeving werkt, geen technische functie uitoefent, maar wel inzicht wilt hebben in elektrotechniek. In korte tijd leert u de basis van elektrotechniek en begrijpt u alles van elektrische weerstanden, schakelingen en transformatoren. Ook krijgt u inzicht in machines en motoren en leert u om veilig te werken. Zo krijgt u stap voor stap zicht op de werkzaamheden in het vakgebied elektrotechniek. Het diploma geeft u mogelijk vrijstelling in een erkende MBO-opleiding niveau 2 van NCOI.

Doelgroep

U wilt gaan werken in het vakgebied van de elektrotechniek. U wilt bijvoorbeeld elektrotechnische apparatuur en systemen maken, aanleggen of repareren.

Dit is ook een interessante opleiding als u werkt in een elektrotechnische omgeving, maar geen technische functie uitoefent. Zo heeft u een goed beeld van elektrotechniek.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor deze opleiding. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Met deze opleiding legt u een goede basis in de elektrotechniek. De docenten zorgen voor een heldere inleiding in dit vakgebied en leggen de basisbegrippen duidelijk uit. U gaat praktisch aan de slag, waarbij u begint met eenvoudige schakelingen en verder gaat met complexere techniek. Zo krijgt u stap voor stap inzicht in elektrotechniek.

U kunt bij deze opleiding gebruikmaken van onze online leeromgeving. Hier vindt u veel opleidingsgerelateerde informatie die voor u handig is tijdens uw opleiding.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inleiding en basisbegrippen, zoals spanning, stroom, weerstand en vermogen)
 • Gelijkspanning, wisselspanning, 1 en 3 fasennet
 • Basisschakelingen zoals serie, parallel, enkel, dubbel, wissel, kruis, maak en verbreek
 • Magnetisme, transformatoren en condensatoren
 • Schema’s lezen en opstellen en symbolenkennis
 • Elektrotechnisch gereedschap en meetapparatuur

Diploma

De opleiding rondt u af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat u zelf kunt inplannen waar en wanneer u examen doet. Bij een voldoende beoordeling hiervan ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Basis Elektrotechniek’ van MBO College van NCOI.

Dit deelprogramma kunt u mogelijk inbrengen in een vervolg naar een volledige MBO-opleiding niveau 2 van NCOI.

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 3 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 6 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.