1 Kies uw gewenste categorie
3 Bevestiging van uw keuze

Als verzorgende IG in de gehandicaptenzorg werk je met verstandelijke en lichamelijke gehandicapten. Je geeft ondersteuning op alle vlakken, hierbij kun je denken aan het toedienen van medicijnen, de huishoudelijke werkzaamheden, lichamelijke zorg en ondersteuning in de dagelijkse activiteiten.

Subsidie aanvragen
Opleider: NTI
€4025,00
uw korting - €2500,00
€4025,00

MBO-opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg

Als verzorgende IG in de gehandicaptenzorg werk je met verstandelijke en lichamelijke gehandicapten. Je geeft ondersteuning op alle vlakken, hierbij kun je denken aan het toedienen van medicijnen, de huishoudelijke werkzaamheden, lichamelijke zorg en ondersteuning in de dagelijkse activiteiten.

Verkorte opleiding Verzorgende IG

Heb je een diploma Helpende zorg en welzijn? Dan is de verkorte opleiding Verzorgende IG - GHZ speciaal voor jou ontwikkeld! Binnen 12 maanden heb jij een erkend mbo-diploma.

Nieuw: MBO Verzorgende IG Klassikaal!

Wil jij graag de opleiding MBO Verzorgende IG volgen? Maar heb je behoefte aan net dat beetje extra begeleiding? Dan is de opleiding MBO Verzorgende IG Klassikaal voor jou de beste keuze! Met de klassikale opleiding heb je de mogelijkheid om op verschillende locaties in Nederland onderwijs te volgen in kleine groepen op een vaste dag in de week. Lees hier meer over de opleiding Verzorgende IG Klassikaal

Uniek: officiële studieboeken bij het lesgeld inbegrepen

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

 • Deze kwalitatieve en actuele studieboeken worden o.a. ook bij ROC's gebruikt.
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al snel honderden euro's.
 • De studieboeken zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen!

 

Vooropleidingseisen voor de opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg

Om te starten met de MBO-opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg op niveau 3 dien je in het bezit te zijn van een van onderstaande diploma's:

 • MBO niveau 2
 • VMBO (K, G, T)
 • LBO of VBO met 3 vakken op B-niveau en 3 vakken op C-niveau, waaronder Nederlands
 • MAVO, MAVO+, HAVO of VWO
 • Basisopleiding Verzorgende IG

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van het NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook 's avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Doe de gratis toelatingstoets!

Wanneer je niet aan de opleidingseis voldoet voor de opleiding MBO Verzorgende IG Gehandicaptenzorg (GHZ), kun je deelnemen aan de toelatingstoets. Slaag je voor deze toets? Dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze! Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van het NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Kom je in aanmerking voor vrijstellingen?

Bij NTI MBO-College kom je in aanmerking voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's of certificaten. Als je vrijstellingen wilt aanvragen, dien je een vrijstellingsverzoek in bij de vrijstellingscommissie van NTI MBO-College. Lees meer over vrijstellingen. Je kunt ook vrijstellingen ontvangen op basis van een ervaringscertificaat.

 

Wat leer je in de MBO-opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg?

Tijdens de opleiding Verzorgende IG Gehandicaptenzorg leer je de vaardigheden die een goede verzorger onder de knie moet hebben. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn:

 • Omgaan met verschillende clienten
 • Sociale vaardigheden
 • Ziektebeelden
 • Verpleegtechnische handelingen

Gratis 11 praktijkdagen om de beroepsvaardigheden te leren

Tijdens de 11 gratis praktijkdagen leer je de beroepsvaardigheden die je moet kunnen als verzorgende IG in de gehandicaptenzorg. De praktijkdagen zijn ontzettend leuk en leerzaam. Ze vinden plaats in een speciaal ingericht lokaal. Daar is jouw toekomstige werkplek nagebootst, zodat het lijkt op een echte werksituatie. Je leert o.a. injecteren, het inbrengen van een maagsonde en het geven van sondevoeding. Daarnaast ga je je communicatieve vaardigheden vergroten en leer je clienten te observeren. Door de praktijkdagen ben je goed voorbereid op je stage en de praktijk!

Algemene praktijkdagen

Naast de specifieke praktijkdagen, volg je ook 3 algemene praktijkdagen. Deze gratis praktijkdagen zorgen ervoor dat je optimaal bent voorbereid op je opleiding.

 1. Startdag: je krijgt informatie over de online leeromgeving en je krijgt tips over hoe jij het beste kunt studeren.
 2. Stagedag: alle vraagstukken rondom jouw stage worden tijdens deze dag besproken. 
 3. Praktijkdag algemene vakken: je krijgt les in de vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap.

Studeer via de derde leerweg

Het NTI biedt de mbo-opleidingen aan via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij: mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen behalen. Lees meer over de derde leerweg bij het NTI.

 

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.