Werk je als assistent-kok en ben je toe aan meer zelfstandigheid en uitdaging? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Deze opleiding past ook bij jou als je toe bent aan een andere werkomgeving en graag aan de slag wilt als zelfstandig kok in de horeca.Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma MBO-niveau 2, een MAVO-diploma, een diploma VMBO (kader, gemengd of theoretische leerweg) of een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar.Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan kun je met een goede motivatie en ruime werkervaring een toelatingstoets maken. Met een goed resultaat kun je zo alsnog tot de opleiding toegelaten worden. Als je gebruik wilt maken van deze vorm van toelating, dan wordt tijdens de intake uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat.

€5247,95
subsidiebedrag - €2500,00
€5247,95
Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keu...

Vandaag begint je dienst ’s ochtends. Het restaurant is nog leeg, maar je weet dat het straks vol zit met gasten die graag lekker willen ontbijten. Vorige week heb je wat aanpassingen doorgevoerd in het menu en je bent benieuwd hoe de gasten zullen reageren. Samen met leerling-kok Erik ga je meteen aan de slag. Terwijl Erik de sinaasappelen uitperst, bak jij de croissants, kook je de eieren en beleg je de heerlijkste broodjes. Samen zetten jullie alles klaar en al snel komen de eerste gasten binnen. Terwijl zij genieten van het ontbijt, zorg jij ervoor dat de broodjes niet opraken en dat de koffie aangevuld blijft. Om half 11 zijn de laatste gasten klaar met eten en ruim je alles op, zodat je de lunch kunt klaarmaken en klaarzetten. Je laat Erik de groenten snijden en je begeleidt hem bij het voorbereiden van de hamburgers en de zalm. Zelf ga je aan de slag met het bereiden van de mosterdsoep en de biefstuk, terwijl je ook oplet dat de frietjes niet verbranden in de frituur. ‘s Middags stroomt het restaurant weer vol en je bent blij dat je gerechten zo goed in de smaak vallen. 3 uur later is de grootste drukte voorbij en kun je beginnen met het opruimen en schoonmaken van de keuken. Je weet namelijk hoe belangrijk een schone en opgeruimde werkruimte is. Voor je het weet, zit je dag erop. Je hebt weer mensen blij gemaakt met je gerechten en je hebt zin in morgen. Dan mag je namelijk het diner verzorgen. Je vindt het heerlijk dat je werk zo gevarieerd is.

Incompany

Uiteraard kunt u deze regular ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Het programma bestaat uit 3 modules (4 of 6 bijeenkomsten), keuzedelen, een module Studiebegeleiding (2 bijeenkomsten van 3 uur) en een stage (je werkplek of een stage). Om een officieel erkend MBO-diploma te behalen is landelijk vastgelegd dat een bepaald verplicht niveau geldt voor Nederlands en rekenen. Voor deze algemene onderdelen word je uitstekend begeleid. Meer informatie vind je in de toelichting op Toelichting MBO.

In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om als zelfstandig werkend kok aan de slag te gaan. Zo leer je menu's bedenken en klaarmaken en de werkzaamheden in de keuken organiseren. Ook leer je je keuken schoon te houden en je keukenvoorraad te beheren.

Keukenorganisatie

(4 lessen)

  • Voedingsleer
  • Keukenorganisatie
  • Menuontwikkeling
  • Creativiteit
  • Menu-engineering
  • Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
  • Begeleiden van medewerkers
  • Ondersteunende taken
Gerechten bereiden

(6 lessen)

  • Plannen werkzaamheden
  • Recepten en garnituren
  • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
  • Presentatie gerechten
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Delegeren en bewaken werkzaamheden
HACCP en voorraadbeheer

(4 lessen)

  • HACCP (Hygiënecode)
  • Voorraadbeheer
  • Bestellen, ontvangen en opslag van producten
  • Keukenmaterialen
  • Onderhoud inventaris
    Overige onderdelen
    • Studiebegeleiding
    • Keuzedelen
    • Stageprogramma
    • Algemene onderdelen
    Afronding

    Je maakt tijdens je opleiding per module een korte voortgangstoets. Voor je stage werk je aan praktijkopdrachten. Beide onderdelen vormen samen een goede voorbereiding voor je examen, waarin je laat zien dat je het vak beheerst.

    Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


    Krapteberoepen

    Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.