Werk je als assistent-kok en ben je toe aan meer zelfstandigheid en uitdaging? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Deze opleiding past ook bij je als je toe bent aan een andere werkomgeving en nu graag in de horeca aan de slag wilt als kok.Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en passie voor koken is voldoende.

€3008,85
subsidiebedrag - €2500,00
€3008,85
Wil jij graag als professioneel kok werken in de horeca? Of heb je al een assisterende rol in de keuken, maar wil je graag meer verantwoordelijkheden? Dan is deze zeer praktijkgerichte opleiding de juiste keuze! Als professioneel kok weet je hoe je producten het beste kunt bewaren, kun je een menu samenstellen en natuurlijk ook bereiden. Je bent dagelijks bezig met het organiseren en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken, onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. Je kunt als kok terecht bij zowel ambachtelijke bedrijven als bij bedrijven waar meer gebruik wordt gemaakt van voorbewerkte producten. Na deze vakopleiding kun je mogelijk direct doorstromen in de erkende MBO-opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 van Scheidegger.

Wil jij graag als professioneel kok werken in de horeca? Of heb je al een assisterende rol in de keuken, maar wil je graag meer verantwoordelijkheden? Dan is deze zeer praktijkgerichte opleiding de juiste keuze! Als professioneel kok weet je hoe je producten het beste kunt bewaren, kun je een menu samenstellen en natuurlijk ook bereiden. Je bent dagelijks bezig met het organiseren en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken, onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. Je kunt als kok terecht bij zowel ambachtelijke bedrijven als bij bedrijven waar meer gebruik wordt gemaakt van voorbewerkte producten. Na deze vakopleiding kun je mogelijk direct doorstromen in de erkende MBO-opleiding Zelfstandig Werkend Kok niveau 3 van Scheidegger.

Uw resultaat

Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Professioneel Kok’ van Scheidegger Opleidingen.

Incompany

Uiteraard kunt u deze regular ook incompany volgen. Wilt u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op.

Studieprogramma

Keukenorganisatie

(4 lessen)

  • Voedingsleer
  • Keukenorganisatie
  • Menuontwikkeling
  • Creativiteit
  • Menu-engineering
  • Kostenbeheersing en kwaliteitsverbetering
  • Begeleiden van medewerkers
  • Ondersteunende taken
Gerechten bereiden

(6 lessen)

  • Plannen werkzaamheden
  • Recepten en garnituren
  • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
  • Presentatie gerechten
  • Bereiden gerechten en componenten
  • Delegeren en bewaken werkzaamheden
HACCP en voorraadbeheer

(4 lessen)

  • HACCP (Hygiënecode)
  • Voorraadbeheer
  • Bestellen, ontvangen en opslag van producten
  • Keukenmaterialen
  • Onderhoud inventaris
    Afronding

    De module Gerechten bereiden rond je af met een praktijkexamen. De module HACCP en voorraadbeheer sluit je af met een digitaal examen en voor de module Keukenorganisatie maak je een praktijkgerichte opdracht. Je wordt door Scheidegger goed geholpen. Met onze gouden garanties zorgen we ervoor dat jij je diploma haalt met de wind in de rug.

    Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


    Krapteberoepen

    Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.