Verpleegkundig Leiderschap

€712,00
subsidiebedrag - €2500,00
€712,00

Wilt u als verpleegkundige uw leiderschap verder ontwikkelen? En de kwaliteit van uw zorg verhogen? In deze praktijkgerichte training verwerft u essentiële inzichten en vaardigheden die nodig zijn voor effectief verpleegkundig leiderschap, nu en in de toekomst. U verdiept zich hierbij in Evidence Based Practice, shared governance en manieren van leidinggeven. De ervaren docenten hebben hierbij aandacht voor uw persoonlijke vragen en ontwikkeling. Zij leren wat u nodig heeft en hoe u dat toepast.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kent u uw eigen rol en positie als verpleegkundige. U weet welke reflectieve en onderzoekende vragen u als verpleegkundige moet stellen. Bovendien weet u hoe u Evidence Based Practice in de praktijk kunt toepassen. Ook heeft u een helder beeld van uw eigen kracht en ontwikkelpunten. Ook weet u hoe u collega's en andere zorgprofessionals kunt enthousiasmeren voor zorgvernieuwingen.

Doelgroep

U bent werkzaam als HBO-verpleegkundige en wilt uw leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen.

Aanpak

Deze training heeft een zeer praktische aanpak. Door theorie en praktijk af te wisselen leert u uw nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen. Aan de hand van intervisie en coaching, discussie en oefeningen wordt u gestimuleerd om op zoek te gaan naar uw eigen kernwaarden en de wijze waarop u invloed uit kunt oefenen op uw directe omgeving. Ook kunt u eigen situaties aandragen die u op uw werk meemaakt.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Uw rol als verpleegkundige

 • Anticiperen op de veranderende zorg
 • Zicht op eigen rol als verpleegkundige

De reflectieve professional

 • Onderzoekend vermogen
 • Werken op basis van Evidence Based Practice (EBP)
 • Shared governance

Participerend manager

 • Effectieve samenwerking met collega's
 • Het stellen van prioriteiten
 • Het verhogen van de kwaliteit van zorg
 • Zorgvernieuwingen

Accreditatie

Deze training is voorbereid voor registratie in het Kwaliteitsregister V&VN. Zie de website voor de meest actuele status.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Verpleegkundig Leiderschap'.

Wilt u meer informatie over de prijzen, kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen.


Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 4 en 18 december 2018
 • 5 en 19 maart 2019

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Krapteberoepen

Bekijk het aanbod opleidingen op krapteberoepen.nl. Ontvang €2.500,- subsidie op een opleiding en vergroot de kansen op een baan. Aan krapteberoepen.nl werken landelijke opleidingsinstituten mee om u inzicht te bieden in het meest complete aanbod.